Boomgaard
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen. 

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000. 

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26. Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

De Vosholen heeft een sfeer van een groen gebied met water. Er wonen hoofdzakelijk jonge gezinnen. Het is een gezellige wijk met een actieve buurtvereniging.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Er zijn diverse busverbindingen die vanaf het centraal station naar de diverse plaatsen in de regio rijden. Ieder half uur stopt er een trein op het station.

Waar kan ik informatie vinden over Hoogezand?

Op internet kan je allerlei informatie vinden over Hoogezand. Voorbeelden van sites zijn die van de gemeente of Wikipedia.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Hoogezand?

In Vosholen vind je een speciaal kinderopvangcentrum waar de leerlingen van de Thoe Thijsssenschool en de St. Antionusschool les krijgen. Daarnaast is er ook een kinderdagverblijf en ook het buitenschools opvang is daar geregeld.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Hoogezand?

In Hoogezand zijn diverse sportvoorzieningen aanwezig: van voetbal tot aan turnen toe. En dit allemaal op fietsafstand van de wijk.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Het centrum van Hoogezand met alle winkels, restaurantjes en overige uitgaansgelegenheden liggen op fietsafstand van Vosholen. Je hoeft alleen onder de spoorbrug door en je bent al bijna in het centrum.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

De woningen/kavels aan de Veiling hebben vrij uitzicht op het water. De meeste omliggende bebouwingen variëren van vrijstaande woningen tot aan rijwoningen. Het is maar net in welke woning je geïnteresseerd bent.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In de wijk worden ongeveer 650 woningen gebouwd.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Nee, in ons aanbod komen geen huurwoningen voor.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

De rijwoningen aan de Akker zijn bijzonder geschikt als Starterwoningen.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee, er worden geen sociale koopwoningen gebouwd.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Bij alle woningen kan je voor de deur parkeren of op eigen terrein. Dit is afhankelijk voor welke woningtype je kiest.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Er is ruimschoots parkeergelegenheid om de auto nabij je woning te parkeren.

Is/blijft parkeren gratis?

Het parkeren in de wijk is en blijft gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Nee, er komen geen nieuwe wegen in de wijk. De wijk grotendeels ingericht en wordt nu gebouwd aan de laatste fase.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Verspreid door de wijk, vind je diverse speeltuintjes waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Er zijn diverse locaties waar honden uitgelaten kunnen worden.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Er komen zo'n 650 woningen in de wijk, variërend van rijwoning tot aan vrijstaande woning

Wanneer start de verkoop van het project?

Alle projecten zijn in de verkoop.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen die in verkoop zijn, hebben een tuin. Voor informatie hierover kan je het beste contact opnemen met de verkopende makelaar.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Een deel van de woningen is eerder gebouwd. Voorbeelden van deze woningen kan je vinden in de wijk, c.q. in dezelfde straat (voorbeeld De Tuinderij).

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Bij de kavels wordt de vergunning pas afgegeven als bekend is wat voor een woning gebouwd gaat worden op de kavel en de omgevingsvergunning goedgekeurd is door de gemeente. Bij de overige woningen is er een vergunning afgegeven voor de bouw.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Bij de bouw van een woning wordt normaal uitgegaan van 180 tot 220 werkbare dagen. Wanneer de eerste woningen opgeleverd worden, is afhankelijk van wanneer de aannemer start met de bouw.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Via de toegangsweg naar de wijk

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over het huis

Wie verkoopt de woningen?

De aannemer verkoopt de woningen, BPD Ontwikkeling of OC Vosholen C.V. de grond.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Bosma en Schuur makelaars verkoopt namens ons de woningen met grond. Bij de kavels is  Lamberink Woningmakelaars betrokken.

Welke woningen zijn nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Momenteel zijn er geen modelwoningen beschikbaar. Mocht dit wel het geval zijn, dan kun je contact opnemen met de verkopende makelaar voor een bezichtiging.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Je kunt nu al bij de kopersadviseurs van de aannemers terecht.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woningen worden niet opgeleverd inclusief keuken. Bij de kavels kies je voor een huis met badkamer en keuken.

Wie is de leverancier van de keuken?

Dat verschilt per woningtype. De aannemer die de woning van jouw keuze bouwt, kan je de naam van de leverancier leveren.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja, er zijn gasaansluitingen in de woningen.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

De woningen die nu in verkoop zijn worden opgeleverd met badkamer.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

De kopersbegeleiders van de aannemer bespreken met je de details van de badkamer

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

In overleg met de aannemer kan je bespreken of je de woning casco kan kopen. Meestal is dit echter niet mogelijk. Bij de woningen aan de Boomgaard is dit niet mogelijk.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Plattegronden van de woningen vind je onder de downloads.

Welk energielabel heeft de woning?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV of van OC Vosholen C.V. (afhankelijk van welk project). Je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV of OC Vosholen C.V. Koop je een woning, dan sluit je de aannemingsovereenkomst met de aannemer van dat project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?