Boomgaard
Logo Logo

Goed voorzien in Vosholen

Woon je straks in Vosholen, dan heb je de belangrijkste voorzieningen dichtbij. In de buurt is een aantal scholen, het winkelcentrum is op fietsafstand en het sportcentrum ligt naast de deur. Hier woon je in een landelijke omgeving met alles binnen handbereik.

Speeltuinen

Uitwaaien op de schommel, kastelen bouwen in de zandbak of voetballen op het veldje. Voor kinderen is er van alles te beleven in nieuwbouwwijk Vosholen.

Wijkvereniging

Vosholen heeft een eigen wijkvereniging. Deze vereniging houdt zich onder meer bezig met veiligheid, verkeer en milieu. Ook worden er bewonersavonden en leuke activiteiten georganiseerd.

Kinderopvang en scholen

In Vosholen komt een speciaal kindcentrum: hier krijgen straks zo’n 500 leerlingen van de Theo Thijssenschool en de St. Antoniusschool les. Daarnaast vestigen peuterspeelzaal Timpaan, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van Prokino zich in het glazen hart van het gebouw.

Ook is er een gymzaal, waarvan verenigingen ’s avonds gebruik kunnen maken. Verder zijn er in Hoogezand-Sappemeer 2 scholengemeenschappen voor vmbo, havo en vwo.

Winkels

Boodschappen doen of een dagje shoppen? Op nog geen 5 minuten fietsen van de wijk Vosholen ligt winkelcentrum De Hooge Meeren. Hier zijn ruim 100 bedrijven gevestigd, waaronder supermarkten, allerlei soorten winkels, speciaalzaken en restaurants. Voordeel is dat je gratis kunt parkeren. Voor alles wat met wonen te maken heeft, kun je terecht in Winkelpark Hoogezand.

Zorg en welzijn

Een huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapeut en instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en thuiszorg, in Hoogezand vind je volop welzijnsvoorzieningen. Ook het ziekenhuis in Groningen is dichtbij.

Sportvoorzieningen

Naast Vosholen ligt multifunctioneel centrum De Kalckwijk, de grootste voorziening voor sport en vrije tijd van Hoogezand. In het zwembad kun je sportief baantjes trekken, plezier maken bij de waterglijbaan of ontspannen in een van de bubbelbaden. Ook zijn er sporthallen, voetbalvelden en tennisbanen. Daarnaast telt Hoogezand-Sappemeer verschillende sportverenigingen waar je kunt voetballen, volleyballen, hockeyen, korfballen en turnen. Liever fitnessen? Ook dat kan in de directe omgeving.

Natuur en recreatie

Aan de rand van Hoogezand ligt het Gorechtpark, op een kwartiertje fietsen van Vosholen. Deze stadstuin is 50 hectare groot en beschikt over een eigen hertenkamp, een kinderboerderij en een Natuur en Milieu Educatiecentrum (NME). De grote vijver wordt ’s winters gebruikt als ijsbaan. In de omgeving ligt ook het Zuidlaardermeer. Hier kun je in recreatiegebied de Meerwijck zwemmen, surfen en varen. Ten noorden van het meer vind je de Westerbroekstermadepolder en de Kropswolderbuitenpolder. Dit zijn moerasgebieden met open water, rietlanden en bloemrijke graslanden. Door het gebied zijn routes aangelegd waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?